عضویت در خبرنامه همایش های صنایع غذایی

اطلاع رسانی وبسایت خبری صنایع غذایی ایران

 همایش بین المللی صنایع غذایی ایران در اولین وبسایت خبری صنایع غذایی ایران اطلاع رسانی گردید.متن فراخوان مقالات و پوستر همایش در پایگاه اینترنتی درج گردیده است.

 


 

 

 

غذاهای بومی زنجان، یک ارزش، یک فرهنگ

8 مهر 1395

احد تحقیق دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران  به بررسی یکی از محورهای همایش با عنوان  تولید و ارزش غذایی محصولات بومی  میپردازد: 

غذاهای بومی زنجان، یک ارزش، یک فرهنگ

آش محلي زنجان

غذای بومی و سنتی هر منطقه نشان از بافت فرهنگی آن منطقه دارد. در سال‌های اخیر با تغییر سبک زندگی نوع غذای مردم نیز دستخوش تغییرات اساسی شد که مهم‌ترین دستاورد این تغییر به مخاطره افتادن سلامت مردم بوده است، چون غذاهای جدید که بعضاً با تبلیغات گسترده به سفره‌های خانواده‌های ایرانی راه یافته‌اند، اغلب به علت نداشتن کیفیت لازم نمی‌تواند به‌عنوان یک غذای سالم تلقی شود این در شرایطی است که در فرهنگ غنی ایران به غذا ارزش فراوانی قائل شده و می‌توان ادعا کرد غذای هر منطقه فرهنگ آن محیط و تاریخ را نشان می‌دهد.

منطقه‌ی زنجان، غذا و مواد غذایی در هر جامعه‌ای نماد و بیان‌کننده بخشی از فرهنگ جامعه است و بسیاری از گردشگران می‌توانند با خوردن غذای منطقه مقصد به فرهنگ، آداب و رسوم و سبک زندگی افراد آن جامعه پی ببرند.

مسافران نوروزی نیز می‌توانند از فرصت به دست آمده استفاده کنند و با چشیدن مزه‌ی غذاهایی مناطق مختلف با آیین و سنن آن منطقه آشنا شوند. در استان زنجان با توجه به اهمیت موضوعی به نام غذا می‌توان لیست بلند بالایی از غذاهای سنتی را نام برد که منطبق با محیط طبیعی و محصولات کشت شده در آن پخته شده و مورد استفاده خانواده‌ها قرار می‌گیرد. غذاهای بومی و سنتی هر منطقه به علت سازگاری با محیط و سبک زندگی مردم آن منطقه، قیمت مناسب و در دسترس بودن می‌تواند جایگزینی مناسب برای غذاهای فاقد ارزش غذایی مناسب شوند. به علاوه غذاهای بومی فاقد مواد نگهدارنده و رنگ‌های شیمیایی هستند.

یکی از انواع غذاهایی که مسافران نوروزی می‌توانند در هنگام سفر به استان زنجان طعم آن را امتحان کنند آش گندم است، غذایی که با شیر پخته می‌شود و در بسیاری از مناطق ترک‌نشین با عنوان آش «هدیگ» آنرا می‌شناسند.

غذای دیگر که طرفداران زیادی داشته و بارها در جشنواره‌های مختلف آش موفق به کسب عنوان لذیذترین آش شده است، آش «ترش» است ، با سبزیجات محلی و انواع حبوبات و مغز پخته شده و برای خوش طعم شدن از سرکه و شیره به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

آش شیررا میتوان  به‌عنوان غذای محلی دیگر زنجان معرفی کرد: آش شیر شامل برنج و شیر است که عده‌ای با شکر و برخی با نمک و یا شیره انگور آنرا تناول می‌کنند.

«علم سلات» غذای دیگری است که بیگلی به‌عنوان غذای اصلی و محلی منطقه شناط ابهر عنوان می‌کند و یادآور می‌شود: مسافران نوروزی می‌توانند این غذا را در شهرستان ابهر تهیه و میل کنند که لوبیا، عدس، نخود، گندم و گوشت پخته شده را همراه با هویج ، چغندر ، فلفل ، زردچوبه ، سیب‌زمینی ، زرد آلو و آلوچه‌ی خشک و روغن در دیگ سفالی ریخته و در دیگ را خمیر می‌گرفتند و در تنور می‌گذارند تا با بخار پخته شود. طعم آن شیرین است و در زمستان به‌جای صبحانه میل می‌شود.

شش‌اندار غذایی با طعم زنجان

از غذاهایی که اغلب فقط در مراسم خاصی پخته می‌شوند و مردم زنجان در سایر اوقات سال کمتر از آن استفاده می‌کنند، می‌توان به غذای شب چهارشنبه‌سوری – غذای شب عید و غذائی که به هنگام دندان در آوردن کودک پخته می‌شود اشاره کرد . در شب چهارشنبه‌سوری معمولاً خانواده‌ها به همراه برنج، خورشتی بنام «‌شش‌انداز» درست می‌کنند که ترکیبی است که از روغن، خرما، کشمش، گردو، تخم‌مرغ و سرکه پخته می‌شود.

خوراک شب عید مخصوص در این شب اغلب خانواده‌ها معمولاً یک ماهی تهیه می‌کنند و در کنار ماهی رشته پلو یا زعفران پلو( بسته به استطاعت خانواده) پخته می‌شود . یکی از عللی که مردم برای مصرف ماهی در شب سال نوبر می‌شمرند این است که چون آب دریا حیات‌بخش است برای همین در اول سال از موجودات دریائی استفاده می‌کنند تا سال خوبی داشته باشند.

«قاتق لش» در برخی مناطق زنجان پخته میشود این غذا نوعی خوراک است که از گوشت و مقداری برنج درست می‌شود هم‌چنین در تمام مراسم برنج با گوشت و یا ماهی پخته می‌شود و به آن «پلاو» می‌گویند. هم‌چنین چکدرمه نوعی پلو با گوشت است که برای مهمانان و نیز در مراسم پخته می‌شود و گاهی نیز کشمش و یا دانه‌های انار به آن اضافه می‌شود.

غذا راهی برای جذب گردشگر

آنچه این روزها بارها در رابطه با آن صحبت شده است استفاده از ظرفیت غذاهای محلی برای جذب توریست است. در سال‌های اخیر در کشور گردشگری غذایی چون گردشگری مذهبی، فرهنگی و طبیعی به‌عنوان یکی از راه‌های جذب گردشگر شناخته شده است و بر این اساس جشنواره‌های متنوع غذایی با حضور گردشگران داخلی و خارجی در کشور برگزار شده است.

در هر تور گردشگری وعده‌های غذایی یکی از برنامه‌های اصلی سفر است و متولیان و مسوولان تورهای گردشگری با گنجاندن غذاهای محلی هر منطقه، می‌توانند اقامت و سفر در منطقه مورد نظر را برای مسافران لذت‌بخش‌تر کنند.

یک کارشناس مدیریت جهانگردی در رابطه با این موضوع می‌گوید: گردشگری غذایی یکی از شاخه‌های گردشگری سلامت است و گردشگرانی که با هدف تجربه و تنوع در مواد غذایی و نوشیدنی‌ها به کشورهای مختلف سفر می‌کنند علاوه بر بهره‌مندی از جاذبه‌های تاریخی از امکانات غذا و نوشیدنی در محل‌های مورد بازدید گردشگری نیز استفاده می‌کنند.

«سمیه نوری» با شاره به اینکه تنوع و تکثر اقوام و فرهنگ‌های مختلف و نوع غذاهای طبخ شده در مناطق مختلف پتانسیل خوبی برای رونق گردشگری در ایام مختلف سال است، ابراز می‌کند: انواع پلو‌ها، چلو‌ها، آش‌ها، کتلت‌ها و خوراک‌ها، با آداب خاص پذیرایی که در سفره ایرانی رعایت می‌شود، می‌تواند عنصر جذابی برای مسافرانی باشد که این روزها ساندویچ را به انواع غذا ترجیح می‌دهند.

این کارشناس گردشگری خاطر نشان می‌کند: برپایی جشنواره‌های مختلف غذایی یکی از بهترین راهکارها برای جذب گردشگر در این حوزه است که در استان کارهای خوبی انجام شد، اما ادامه‌دار نبود و ابتر باقی ماند.

وی با تاکید بر اینکه مسافران با خوردن غذاهای محلی می‌توانند با زاویه‌های مختلف شهرها آشنا شوند، خاطرنشان می‌کند: شناخت آب و هوا و تاثیر آن بر نحوه غذا پختن، محصولات کشاورزی منطقه و بسیاری موارد دیگر در کنار درک مزه‌های مختلف غذایی بهترین استفاده‌ایست که می‌توان در ایام نوروز از آن برد.

دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران با محوریت  :روش های نوین فرآوری در صنایع غذایی .روش های نوین پایش کیفیت .ایمنی مواد غذایی .فرآورده های غذایی ارگانیک .ریزپوشانی(میکرو کپسولاسیون) در صنایع غذایی بهره وری مصرف انرژی در صنایع غذایی.طراحی مواد غذایی برای بیماران ، نوزادان و افراد مسن  .طراحی مواد غذایی خاص برای ماموریت های ویژه فضایی و نظامی.سایر پژوهش های نوین درعرصه علوم و صنایع غذایی.بسته بندی های نوین، ماشین آلات و تجهیزات جدید در صنایع غذایی در تهران برگزار میگردد

 برچسب: صنایع غذایی ، فرآوری ، پایش کیفیت ، مواد غذایی ، فرآورده های غذایی ، ریزپوشانی ، میکرو کپسولاسیون ، فرآیندهای غشایی ، نانو فناوری ، زیست فناوری ، بسته بندی ، تضمین کیفیت ، پسماندهای کشاورزی ، ارزش غذایی ، بهینه سازی مصرف انرژی ، نگه داری مواد غذایی ، نانو تکنولوژی ، نانوبیوتکنولوژی ، میکروبیولوژی ، بیوتکنولوژی ، پری بیوتیک ، پروبیوتیک ، افزودنی های غذایی ،  غذایی ، بهداشت محیط ، توزیع  مواد غذایی ، مصرف مواد غذایی ، تولید مواد غذایی ، ايمني مواد غذايي ، ارگانيك ، سازمان غذا و دارو ، همایش صنایع غذایی ، کنفرانس صنایع غذایی ،کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ، کنفرانس ملی صنایع غذایی ، همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ایران، چاپ مقالات ISI و ISC دریافت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقالات صنایع غذایی ، نمایه شدن مقاله صنایع غذایی ، نمایه شدن مقالات صنایع غذایی 


529
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
 

 
Captcha


 
پوستر

 

 

حمایت معنوی






تماس با دبیرخانه

021-33699094

021-36621319

 

02189786524

conf.ntpco[at]gmail.com

معرفی مجلات


مرکز همایش های بین المللی توسعه ایران