عضویت در خبرنامه همایش های صنایع غذایی

اطلاع رسانی وبسایت خبری صنایع غذایی ایران

 همایش بین المللی صنایع غذایی ایران در اولین وبسایت خبری صنایع غذایی ایران اطلاع رسانی گردید.متن فراخوان مقالات و پوستر همایش در پایگاه اینترنتی درج گردیده است.

 


 

 

 

بسته بندی هوشمند

4 مهر 1395

 واحد تحقیق دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران  به بررسی یکی از محورهای همایش با عنوان بسته بندی های نوین   میپردازد:   

امروزه بسته بندی و پالايش مواد غذايی يکی از عمده ترين زمينه هايی است که به صورت هوشمند

 در آمده اند و اين بدان معنا است که اين بسته ها به شرايط محيطی واکنش نشان می دهند، يا در

صورت خراب و سوراخ شدن خود را تعمير و ترميم می کنند و يا حتی مصرف کننده را نسبت به وجود

آلودگی و يا حضور عوامل بيماری زا در بسته، آگاه می سازند.

محققان تلاش بسياري براي استفاده از تكنولوژيهاي نوين در بسته‌‌بندي‌ انجام داده‌اند تا از اين طريق

بتوان محصول را در فروشگاه كنترل كرد و اگر صدمه اي به محصول وارد شد يا محصول فاسد گشت،‌

مسئولين فروشگاه بتوانند به موقع به آن رسيدگي كنند. اين يكي از نيازهاي اصلي بازار در 15 سال آينده

خواهد بود . دلايل اينكه بسته‌بندي هوشمند از آنچه پيش‌بيني شده بود جلوتر رفته و با استقبال

گسترده اي همراه  شده است عبارتند از  :

۱-  در تحقيقات سازمان هاي معتبر مشخص شده است که مهمترين عامل در پيشرفت اين صنعت علاقه مشتريان به مواد غذايي سالم و تازه در بسته‌بندي‌هاي مناسب مي باشد.

2) استفاده گسترده از بسته هاي هوشمند در تمامي مواد غذايي خشك ، نوشيدني ها، دارو ها و غيره

3) حفظ كامل ماده غذايي بسته بندي شده و جلوگيري يا به تأخير انداختن فساد آن

بسته بندي هوشمند

بسته بندي هوشمند  را در يك تعريف ساده مي توان چنين گفت كه : بسته اي  كه به شرايط محيطي

واكنش مي دهد و اين عمل موجب مي شود خريدار از سلامت يا فساد محصول بسته بندي آگاهي يابد

اما كاربرد اين بسته ها تنها محدود به اين موارد نيستند، بلكه در زمان ورود و خروج به انبار و دوران

انبارداري مي توانند كمك شاياني به توليد كننده و فروشنده كنند. اهدافي كه از تركيب تكنولوژي

هوشمند با فيلم هاي بسته بندي دنبال مي شود عبارتند از :

* يافتن اكسيژن

* ارائه زمان و تاريخ

* عمل آنتي ميكروبيال

* نمايش رشد ميكروب

* يافتن اتيلن

* نمايش شوك هاي فيزيكي

* گرمايش و سرمايش ماده غذايي

* نمايش نشت يا فساد مكروبي

* جذب بو و طعم يا افزايش آنها

* جذب رطوبت

بسته بندي هوشمند تكنولوژي می باشد كه با ساختار ارتباطي خود باعث افزايش ماندگاري و كيفيت و

امنيت موادغذايي مي شود كه نتيجه آن افزايش سلامتي جامعه و سود بيشتر براي توليد كننده مي

باشد. در ذيل تعدادي از اين بسته ها معرفي مي شوند:

بسته های CRP یا Controlled release Packaging

اين گروه از بسته‌بندی‌های هوشمند در صنايع غذايی به محض شروع فساد در ماده غذايی در داخل

بسته، از خود ماده نگهدارنده آزاد کرده و تغييرات دمايی، ترشح رطوبت و مايعات را از ماده غذايی داخل

بسته تشخيص داده و به مصرف‌کننده اعلام می‌کنند.

اين گروه بسته ها حاوي فيلم پلاستيکی شفافی به نام دورتان (که حاوی نانو مواد رسی) است كه

در سراسر پلاستيک پراکنده شده است و هدف اوليه توليد اين نوع پلاستيک‌ها، جلوگيري از خشک

 شدن محتويات آنها و محافظت در مقابل رطوبت و اکسيژن است و قادر است  اکسيژن ، دی اکسيد کربن

و رطوبت را برای حفظ گوشت و ساير غذاها بلوکه کند. اين ماده پلاستيكي می‌تواند پلاستيک‌های

روشن‌تر و مقاوم به حرارت ايجاد کند.

بسته هاي سخن گو

اين بسته ها كه تحت عنوان بسته هاي زبان الكترونيكي  شناخته مي شوند، داراي رشته هايي از

نانوحسگرها هستند که نسبت به گازهايي که از مواد غذايي آزاد و موجب فساد آنها مي‌شوند،به شدت

 حساس بوده و تا حدPPT را شناسايی و تغيير رنگ مي‌دهند که اين تغيير رنگ، علامت واضحي از سلامت يا

فساد ماده غذايي است.

 بسته هاي خود سرد كن

اين بسته ها   از مواد پلی الفين که از تلفيق ذرات نانو مي باشد، تشکيل شده است. بسته‌بندی چند

لايه برای مواد سيال مثل شير و آب‌ميوه به همراه يک لايه پلی‌الفين که از ذرات رسی در اندازه نانو با

خاصيت مقاومت به گاز تشکيل شده از نمونه‌های اين کاربرد است .

بر چسب هاي  RFID

فناوري شناخت فرکانس‌هاي راديوييRFID در بيش از 50 سال پيش توسعه يافت، ولي امروزه اين

فناوري راه خود را براي کنترل مواد غذايي درفروشگاه ها پيدا کرده است. در اين فناوري با استفاده از

ميکروپردازشگر‌ها مي‌توان داده‌ها را به گيرنده‌هاي بي‌سيم ارسال کرد. امروزه مي‌توان از اين روش براي

 کنترل اقلام غذايي از انبار تا دست مصرف‌کننده بهره گرفت . اين  برچسب‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند،

که از فاصله بسیار دور قابل اسکن بوده و صندوق‌دار در فروشگاه می‌تواند در یک لحظه تمام خرید مشتری

و تاریخ مصرف محصولات را کنترل کند. برخلاف بارکدها که نياز به اسکن دستي و خواندن يک به يک

دارند، برچسب‌هاي RFID نيازي به خوانده شدن خطي نداشته و امکان خواندن تعداد زيادي از آنها در يک

ثانيه وجود دارد.

يك‌ برچسب‌ ‌RFID تشكيل‌ شده است‌ از‌ يك‌ ميكرو‌ چيپ‌ (تراشه‌ كوچك)‌ كه متصل‌ به‌ يك‌ آنتن كوچك‌ مي

باشد.‌ اين‌ تراشه‌ كوچك‌ حاوي‌ اطلاعات‌ خاصي‌ از‌ قبيل‌ شماره‌ شناسايي، تاريخ توليد و انقضا و... است

كه مي‌تواند‌ از‌ فاصله‌اي‌ چند‌ متري‌ به ريدر (ثبات) [9] منتقل‌ شود.‌ اين‌ ثبات ها كه قابل نصب در‌ نقاط‌

گوناگون‌ مي باشند‌، اطلاعات ارسالي را پردازش و به صورت قابل دركي تبديل مي كنند .

ضعف اصلي اين روش، افزايش ساخت قسمت هاي سيليکوني آن مي‌باشد. با ترکيب فناوري‌ نانو و

الکترونيک (نانوترونيک) اين برچسب‌ها ارزان‌ و کاراتر شده، همچنين پياده‌سازي آنها آسان‌تر مي‌شود

دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران با محوریت  :روش های نوین فرآوری در صنایع غذایی .روش های نوین پایش کیفیت .ایمنی مواد غذایی .فرآورده های غذایی ارگانیک .ریزپوشانی(میکرو کپسولاسیون) در صنایع غذایی بهره وری مصرف انرژی در صنایع غذایی.طراحی مواد غذایی برای بیماران ، نوزادان و افراد مسن  .طراحی مواد غذایی خاص برای ماموریت های ویژه فضایی و نظامی.سایر پژوهش های نوین درعرصه علوم و صنایع غذایی.بسته بندی های نوین، ماشین آلات و تجهیزات جدید در صنایع غذایی در تهران برگزار میگردد

 برچسب: صنایع غذایی ، فرآوری ، پایش کیفیت ، مواد غذایی ، فرآورده های غذایی ، ریزپوشانی ، میکرو کپسولاسیون ، فرآیندهای غشایی ، نانو فناوری ، زیست فناوری ، بسته بندی ، تضمین کیفیت ، پسماندهای کشاورزی ، ارزش غذایی ، بهینه سازی مصرف انرژی ، نگه داری مواد غذایی ، نانو تکنولوژی ، نانوبیوتکنولوژی ، میکروبیولوژی ، بیوتکنولوژی ، پری بیوتیک ، پروبیوتیک ، افزودنی های غذایی ،  غذایی ، بهداشت محیط ، توزیع  مواد غذایی ، مصرف مواد غذایی ، تولید مواد غذایی ، ايمني مواد غذايي ، ارگانيك ، سازمان غذا و دارو ، همایش صنایع غذایی ، کنفرانس صنایع غذایی ،کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ، کنفرانس ملی صنایع غذایی ، همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ایران، چاپ مقالات ISI و ISC دریافت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقالات صنایع غذایی ، نمایه شدن مقاله صنایع غذایی ، نمایه شدن مقالات صنایع غذایی ، ارسال گوهی نامه ، دریافت گواهی پیش از موعد ، هیات علمی ، نگارش مقاله صنایع غذایی ، راهنمای نگارش مقاله صنایع غذایی ، فراخوان مقاله صنایع غذایی ، ثبت نام ، تدوین مقاله صنایع غذایی ، گواهی پذیرش مقاله صنایع غذایی ، گواه پذیرش مقالات صنایع غذایی ، اساتید ، پژوهشگران ،درباره مقاله  صنایع غذایی،نشریات معتبر ، نشریات ISIو ISC ، چاپ فوری مقاله صنایع غذایی ، راهنمای چاپ مقالات در ژورنال های معتبر

 


275
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
 

 
Captcha


 
پوستر

 

 

حمایت معنوی






تماس با دبیرخانه

021-33699094

021-36621319

 

02189786524

conf.ntpco[at]gmail.com

معرفی مجلات


مرکز همایش های بین المللی توسعه ایران