عضویت در خبرنامه همایش های صنایع غذایی

اطلاع رسانی وبسایت خبری صنایع غذایی ایران

 همایش بین المللی صنایع غذایی ایران در اولین وبسایت خبری صنایع غذایی ایران اطلاع رسانی گردید.متن فراخوان مقالات و پوستر همایش در پایگاه اینترنتی درج گردیده است.

 


 

 

 

فضانوردان چه نوع مواد غذایی مصرف می‌کنند

25 شهریور 1395

    واحد تحقیق دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران  به بررسی یکی از محورهای همایش با عنوان طراحی مواد غذایی خاص برای ماموریت های ویژه_فضایی و نظامی میپردازد:  

جان گلن (John Glenn) اولین آمریکایی بود که در فضا غذا خورد و با این که فهرست غذا‌ها خیلی اشتها بر انگیز نبود، او گفت که غذا خوردن در فضا آن قدر هم بد نیست. فهرست غذایی از این قرار بود: مکعب‌های کوچک، پودر‌های خشک شده-منجمد و نیمه مایعاتی که در تیوب‌های آلومینیومی‌ریخته شده بود.

در طول پرواز‌های پروژه مرکوری (Project Mercury)، فضانوردان از غذا‌های فضایی شکایت داشتند و می‌گفتند از فشار دادن تیوب‌ها متنفرند، دوباره مرطوب کردن غذا‌های خشک -منجمد غیرممکن است و خرده‌های مکعب‌های خوراکی در کابین شناور می‌شود و با سیم کشی‌های دیواره آن تداخل می‌کند. وضعیت مایوس کننده ای بود و لازم بود که اقدامی‌صورت گیرد. خوشبختانه ناسا (NASA) این قضیه را جدی گرفت و شروع کرد به پیدا کردن راه چاره ای برای این کاشفان بی باک.

در ماموریت جمینی (Gemini) تیوب‌های آلومینیومی‌کاملا قابل پاره کردن شده بودند، یک روکش ژلاتینی به مکعب‌های خوراکی اضافه شده بود تا از خرد شدن آن‌ها جلوگیری کند و غذاهای خشک در پلاستیک مخصوصی بسته بندی شده بودند تا برگرداندن آن‌ها به حالت اولیه آسان تر شود. تنوع هم بیشتر شد؛ کوکتل میگو، مرغ و سبزیجات، پودینگ کره ای و سس سیب هم به فهرست غذا‌های فضایی اضافه شدند.

اما این برای همه فضانوردان خوش یمن نبود. جان یانگ (John Young) پنجاه سال پیش سوار بر جمینی ۳ به مدار زمین پرتاب شد. همراه او همسفرش گاس گریسام (Gus Grissom) بود و یک ساندویچ گوشت دو روزه که قاچاقی و بدون اجازه به فضاپیما وارد کرده بود.

گریسام: این چیه؟

یانگ: ساندویچ گوشت.

گریسام: از کجا اومده؟

یانگ: من با خودم آوردمش. بگذار ببینیم مزه اش چطوره. بو می‌دهد، نه؟

ساندویچ گوشتی که سطحش برای جلوگیری از فساد با اکریلیک پوشانده شده. این ساندویچ در موزه یادبود گریسام در ایندیانا به نمایش در آمده است.

حتما می‌توانید حدس بزنید که چه شد! بعد از دو گاز، ساندویچ هزار تکه شد و در همه جای فضاپیما پخش شد. حرکت خطرناکی بود، اما خوشبختانه اتفاق بدی نیفتاد.

بسته گوشت گاو و سس غلیظ بازسازی شده، کاملا آماده برای خوردن. تفنگ آبی برای برگرداندن رطوبت به غذا‌های خشک و قیچی برای باز کردن بسته بندی استفاده می‌شود.

تا زمان پرتاب آپولو (Apollo) هم کیفیت و هم تنوع غذا‌های فضایی بیشتر شد. فضانوردان به آب داغ برای بهبود آماده سازی غذا‌های خشک دسترسی داشتند و یک ظرف جدید به نام “کاسه قاشقی” غذا خوردن را برای آن‌ها لذت بخش تر کرد.

این ترکیب‌های خوشمزه چگونه درست می‌شوند؟

مهم ترین دغدغه آژانس فضایی این است که تا جای ممکن غذا‌های فضایی سبک و در عین حال مغذی، خوشمزه و بی نیاز از نگه داری در یخچال، حداقل برای مدت زمانی طولانی، تولید کند. معمولا غذا‌هایی که در دسترس فضانوردان قرار می‌گیرد شامل غذا‌های قابل دوباره مرطوب کردن (rehydrateable)، غذا‌های پایدار شده با حرارت (thermostabilized)، غذا‌های نیمه مرطوب، غذا‌های در معرض تابش قرار گرفته و غذا‌های به شکل طبیعی می‌باشد و باید حداقل ۲۵۰۰ کالری در روز به بدن آن‌ها برساند.

غذا‌های قابل دوباره مرطوب کردن، غذا‌هایی هستند که محتویات آبکی آن‌ها خارج شده و در نتیجه بسیار خشک می‌باشند. این کار برای کم کردن وزن و جلوگیری از فساد غذا‌ها انجام می‌شود. باکتری متلاشی کننده غذا به اندازه ما به آب احتیاج دارد، و در این محیط‌های خشک دوام نمی‌آورد. سلول‌های سوختی فضاپیما که اکسیژن و هیدروژن را برای تولید برق ترکیب می‌کند، ذخایر فراوان آب را برای فضانوردان مهیا می‌کنند تا قبل از خوردن با غذایشان مخلوط کنند.

غذا‌های فضایی "قابل دوباره مرطوب کردن"، غذا‌هایی هستند که رطوبت آن‌ها کاملا گرفته شده است.

غذا‌های متنوع و گوناگونی- مانند انواع سوپ‌ها مثل سوپ مرغ، سوپ قارچ و خامه، غذا‌هایی مثل ماکارونی و پنیر یا مرغ و برنج و پیش غذا‌هایی مانند کوکتل میگو و غذا‌های مخصوص صبحانه مثل املت و غلات- با این روش تهیه می‌شوند.

غذا‌های پایدار شده با حرارت تحت حرارت قرار گرفته و سپس بسته بندی می‌شوند. در اصل این دسته شامل غذا‌های کنسرو شده، در قوطی‌های آلومینیومی، قوطی‌های ساخته شده از دو نوع فلز، لیوان‌های پلاستیکی یا در کیسه‌های انعطاف پذیر می‌باشد. غذا‌هایی مثل خوراک گوشت و قارچ، گوجه فرنگی و بادمجان، خوراک مرغ و خامه و ژامبون به این روش آماده می‌شوند.

این هم از روز شکرگزاری در فضا با غذا‌های فضایی .

غذا‌های نیمه مرطوب، به اندازه ای آب دارند که میکروب‌ها نمی‌توانند در آن رشد کنند و در عین حال بافت نرم غذا حفظ می‌شود و نیاز به آماده سازی ندارد. معمولا بین ۱۵ تا ۳۰ درصد محتویات آبکی آن‌ها حفظ می‌شود، اما چون مولکول‌های آب به طور شیمیایی به هم پیوسته اند، میکروب‌ها نمی‌توانند در آن رشد کنند. رایج ترین نوع آماده سازی در این روش نمک زدن و شکر زدن است.

غذا‌های فضایی نیمه مرطوب، مقداری از رطوبت خود را حفظ کرده اند و نیاز به آماده سازی ندارند.

هلو، گلابی و زردآلوی خشک شده و گوشت گاو خشک شده از این نوع غذا هستند.

غذا‌های به شکل طبیعی هم در کیسه‌های شفاف و انعطاف پذیر بسته بندی می‌شوند. برای خوردن آن‌ها نیاز به آماده سازی نیست. ناسا غذا‌هایی مثل آجیل، غلات گرانولا و شیرینی‌ها را در این دسته قرار می‌دهد.

غذا‌های طبیعی، همان طور که از اسمشان معلوم است، تغییر خاصی نکرده اند و فقط بسته بندی شده اند.

و در آخر می‌رسیم به غذا‌های در معرض تابش قرار گرفته. این نوع غذا بعد از پخته شدن در کیسه‌هایی با روکش آلومینیوم قرار می‌گیرد و با تابش یونیزه، استرلیزه می‌شود تا در دمای اتاق پایدار باقی بماند.

استیک گوشت گاو تنها نمونه از این نوع غذا فضایی است که امروزه به مصرف فضانوردان می‌رسد.

غذا‌های فضایی امروزه

امروزه، وضع غذای فضانوردان بهتر از همیشه است. در ISS با توجه به مقررات محدودیت در تولید آب، اکثر غذا‌ها هر ۹۰ روز به صورت یخ زده یا پایدار شده با حرارت تحویل داده می‌شوند. فضانوردان این غذا‌های فضایی را در فر‌های مایکرویو آماده خوردن می‌کنند. کیفیت بهتر غذا‌ها در کنار اسباب غذاخوری که در فضا شناور نمی‌شوند و نشستن در هنگام غذا خوردن، باعث می‌شود غذا‌های فضایی سیر کننده تر و لذت بخش تر باشند. هم چنین ملل مختلف برای فضانوردانشان غذا‌های سنتی تهیه می‌کنند تا آن‌ها بتوانند با هم سفرانشان معاشرت کرده و یکدیگر را با فرهنگ‌های خود آشنا کنند.

سینی غذایی که در ایستگاه فضایی سرو می‌شود: غذا‌های فضایی و قاشق و چنگال که توسط آهن ربا، فنر و چسب ولکرو (Velcro) در سینی ثابت شده اند.

انتخاب غذا برای فضانوردان اهمیت زیادی دارد، و هر چه مدت زمان پرواز بیشتر باشد اهمیت این انتخاب هم پر رنگ تر می‌شود.

ویکی کلوریس (Vickie Kloeris) مدیر سیستم‌های غذای فضایی JSC می‌گوید: وقتی در ایستگاه فضایی هستید، خیلی از چیز‌هایی که اتفاق می‌افتد از کنترل شما خارج است. غذا به عنوان چیزی که بر آن کنترل دارند به فضانوردان آرامش می‌دهد. مساله غذا واقعا بار روانی زیادی دارد. تا به حال نشده است که کسی قبل از رفتن به ایستگاه فضایی دغدغه غذا نداشته باشد.

مسافران می‌توانند غذای خود را انتخاب کنند، مثلا اگر کسی بخواهد سه شب پشت سر هم مرغ بخورد، می‌تواند.

از زمانی که غذا‌های فضایی به یک سس سیب در تیوب خلاصه می‌شد، غذا خوردن در فضا پیشرفت زیادی کرده است. مزارع فضایی هم در حال آزمایش هستند و به زودی فضاپیما‌ها می‌توانند تقریبا همه غذای خود را برای سفر‌های طولانی تولید کنند.

دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران با محوریت  :روش های نوین فرآوری در صنایع غذایی .روش های نوین پایش کیفیت .ایمنی مواد غذایی .فرآورده های غذایی ارگانیک .ریزپوشانی(میکرو کپسولاسیون) در صنایع غذایی بهره وری مصرف انرژی در صنایع غذایی.طراحی مواد غذایی برای بیماران ، نوزادان و افراد مسن  .طراحی مواد غذایی خاص برای ماموریت های ویژه فضایی و نظامی.سایر پژوهش های نوین درعرصه علوم و صنایع غذایی.بسته بندی های نوین، ماشین آلات و تجهیزات جدید در صنایع غذایی در تهران برگزار میگردد

 برچسب: صنایع غذایی ، فرآوری ، پایش کیفیت ، مواد غذایی ، فرآورده های غذایی ، ریزپوشانی ، میکرو کپسولاسیون ، فرآیندهای غشایی ، نانو فناوری ، زیست فناوری ، بسته بندی ، تضمین کیفیت ، پسماندهای کشاورزی ، ارزش غذایی ، بهینه سازی مصرف انرژی ، نگه داری مواد غذایی ، نانو تکنولوژی ، نانوبیوتکنولوژی ، میکروبیولوژی ، بیوتکنولوژی ، پری بیوتیک ، پروبیوتیک ، افزودنی های غذایی ، بهداشت  ، کنترل کیفیت  ، الگوی مصرف  ، مصرف ، بهره وری مصرف انرژی ، سلامت غذا ،  مواد نگهدارنده ، ضایعات مواد غذایی ، آلودگی های میکروبی ، غذاهاي آماده ، آلودگي  ، مکمل ‌های غذایی ، رژیم ، مکمل های رژیمی ، فرمولاسیون ، صادرات مواد غذایی ، واردات مواد غذایی ، لجستیک مواد غذایی ، امنیت غذایی ، بهداشت محیط ، توزیع  مواد غذایی ، مصرف مواد غذایی ، تولید مواد غذایی ، ايمني مواد غذايي ، ارگانيك ، سازمان غذا و دارو ، همایش صنایع غذایی ، کنفرانس صنایع غذایی ، کنگره صنایع غذایی ، همایش بین المللی صنایع غذایی ، همایش ملی صنایع غذایی ، کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ، کنفرانس ملی صنایع غذایی ، همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ایران، چاپ مقالات ISI و ISC دریافت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقالات صنایع غذایی ، نمایه شدن مقاله صنایع غذایی ، نمایه شدن مقالات صنایع غذایی ، ارسال گوهی نامه ، دریافت گواهی پیش از موعد ، هیات علمی ، نگارش مقاله صنایع غذایی ، راهنمای نگارش مقاله صنایع غذایی ، فراخوان مقاله صنایع غذایی ، ثبت نام ، تدوین مقاله صنایع غذایی ، گواهی پذیرش مقاله صنایع غذایی ، گواه پذیرش مقالات صنایع غذایی ، اساتید ، پژوهشگران ،درباره مقاله  صنایع غذایی،نشریات معتبر ، نشریات ISIو ISC ، چاپ فوری مقاله صنایع غذایی ، راهنمای چاپ مقالات در ژورنال های معتبر

 

 

 


143
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
 

 
Captcha


 
پوستر

 

 

حمایت معنوی






تماس با دبیرخانه

021-33699094

021-36621319

 

02189786524

conf.ntpco[at]gmail.com

معرفی مجلات


مرکز همایش های بین المللی توسعه ایران