عضویت در خبرنامه همایش های صنایع غذایی

اطلاع رسانی وبسایت خبری صنایع غذایی ایران

 همایش بین المللی صنایع غذایی ایران در اولین وبسایت خبری صنایع غذایی ایران اطلاع رسانی گردید.متن فراخوان مقالات و پوستر همایش در پایگاه اینترنتی درج گردیده است.

 


 

 

 

پسماندهاي كشاورزي و دامي برای خوراك دام و طيور

15 شهریور 1395

به گزارش واحد تحقیق دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران كشاورزي مهم‌ترين زمينه فعاليت و اشتغال انسان تاكنون بوده است. كاشت گياهان ودرختان براي تأمين غذاي انسان، هزاران سال ادامه داشته است. محصولات كشاورزي آن‌چنان پر ارزش بوده‌اند كه علم در جستجوي راه‌هاي مختلف براي استفاده كامل ازاين محصولات، پي در پي به يافته‌هاي جديدي دست پيدا كرده است. ضايعات وپسماند محصولات كشاورزي از مهم‌ترين موارد تحقيقات علمي وپژوهشي هستند كه بخشي از اين مواد براي تأمين خوراك دام استفاده مي‌شود. مطلب زير به اين زمينه پرداخته است.  پسماندهاي محصولات و فرآورده‌هاي كشاورزي و دامي، داراي مواد و تركيبات با ارزشي مي‌باشند كه قابل به كارگيري در تهيه خوراك دام مي‌باشند. اين پسماندها را به‌طور كلي مي‌توان در 4 دسته زير طبقه‌بندي نمود‌‌:

1- باقی‌مانده‌هاي گياهي

2- پسماندهاي صنايع فرآوري

3- پسماندهاي موجود در پساب صنايع فرآوري

4- پسماندهاي صنايع دامي و شيلاتي

برخي از پسماندهاي كشاورزي به واسطه ارزش بالاي غذايي، سهولت در تهيه و دسترسي، حجم قابل ملاحظه و آگاهي دامداران، در حال حاضر به‌صورت رايج و نظام يافته در تهيه خوراك دام و طيور مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اين پسماندها به‌صورت مستقيم مورد استفاده قرار مي گيرند، يا اين‌كه عمل آوري شده وبه عنوان بخشي از منابع اصلي تهيه خوراك دام و طيور استفاده مي‌شوند. از جمله اين پسماندها مي توان به پودر ماهي، كنجاله سويا، ملاس نيشكر، ملاس چغندر قند، تخم و كنجاله پنبه دانه، كاه گندم و... اشاره نمود. اين در حالي است كه علاوه بر پسماندهاي اشاره شده، در مراحل توليد و فرآوري محصولات كشاورزي و دامي، انواع گسترده‌اي از بقاياي گياهي، پسماندهاي محصول و فراورده‌هاي جانبي براي خوراك دام و طيور داراي ارزش غذايي مناسب است وبه علت عدم‌وجود زيرساخت‌هاي مناسب و ناكافي بودن اطلاعات بهره برداران مورد توجه چنداني قرار نگرفته‌اند. البته برخي از اين پسماندها به‌صورت سنتي و نظام نيافته توسط پرورش دهندگان دام و طيور مورد استفاده قرار گرفته‌اند، اما توجه به آن‌ها و تهيه رژيم‌‌هاي غذايي مبتني بر آن‌ها، نيازمند ايجاد توجه جامع در حوزه پسماندهاي كشاورزي مي باشد. در ادامه به معرفي برخي از پسماندهاي غيرمعمول قابل استفاده در تهيه خوراك دام و طيور خواهيم پرداخت.

پسماندهاي سبزي و صيفي

پودر پسماند سيب زميني حاصل از سيب‌زميني‌هاي نامناسب خوراكي، دور ريز خطوط، تفاله سيب زميني و تفاله گوجه فرنگي حاصل از فرآيندهاي توليد رب، سس و آب گوجه فرنگي كه شامل بذر، پوست و گوشت گوجه فرنگي مي‌باشند، از مهم‌ترين پسماندهاي سبزي و صيفي مي‌باشند كه قابل استفاده در جيره غذايي دام و طيور هستند.

پسماندهاي غلات

سبوس و بقاياي بوجاري گندم، تفاله دانه‌هاي تقطيري حاصل از تقطير گندم، تفاله خشك صنايع تخمير جو، پلت‌هاي بقاياي مالت جو حاصل از ريشه‌ها و جوانه‌هاي جو و بقاياي الك مالت، كاه و سبوس برنج، بقاياي بوجاري ذرت، پودر جوانه ذرت و پودر گلوتن ذرت از جمله پسماندهايي هستند كه از آن‌ها مي‌توان در جيره غذايي دام و طيور استفاده نمود.

پسماندهاي باغي

آرد هسته خرما، پالپ خشك شده خرما، تفاله انگور، تفاله و هسته انار، دم انجير، تفاله سيب، تفاله خشك شده مركبات، پوست پرتقال، پوست بادام و گردو، پوست پسته، تفاله زيتون و ضايعات به جامانده در فرآوري چاي از جمله پسماندهاي قابل استفاده در تهيه خوراك دام و طيور مي باشند.

پسماندهاي گياهان صنعتي

پوست پنبه دانه، كنجاله پنبه دانه، تفاله چغندر، ملاس چغندر، تفاله و ملاس نيشكر، ديسك آفتابگردان، كنجاله آفتابگردان، پوست دانه آفتابگردان، پوست سويا، كنجاله سويا، دانه روغنكشي نشده سويا و... از جمله منابع با ارزش قابل استفاده در تهيه خوراك دام و طيور مي‌باشند.

پسماندهاي دام، طيور و آبزيان

پسماندهاي دام و طيور و آبزيان نيز از جمله منابع با ارزش در خوراك دام و طيور مي‌باشند كه از آن جمله مي توان به فضولات خشك طيور، پودر خون، پودر پر، پودر پر و ضايعات كشتارگاهي، پودر گوشت و استخوان كشتارگاهي دام، پودر پوست و فراورده‌هاي جانبي دباغي، پودر ماهي و... اشاره نمود.

ساير پسمانده ها

از ديگر منابع با ارزش قابل استفاده براي خوراك دام و طيور كه كم‌تر مورد توجه بوده است، ضايعات ليگنوسلولزي و هم‌چنين پسماندهاي بازيافت پساب‌ها مي‌باشند.

مواد ليگنوسلولزي، از جمله غني‌ترين منابع انرژي قابل تجديدپذير مي‌باشند كه شامل محصولات فرعي كشاورزي  (كاه، ساقه ذرت، ساقه آفتاب گردان، كنجاله‌هاي روغني و ...‌) و ضايعات ناشي از صنعت چوب (خاك اره، خرده چوب، پوست درخت، پساب‌‌هاي ناشي از خمير كاغذ‌سازي و...‌)  مي باشند. مواد ليگنوسلولزي، داراي 70 درصد ساكاريد (سلولز و همي سلولز) مي‌باشند و براي استفاده در تغذيه نشخواركنندگان مفيد مي‌باشند.  ميزان ضايعات چوب، به توجه به گونه و نوع فرآيند متغير مي‌باشند، اما در حدود 20 درصد  از كل چوب توليدي تبديل به ضايعات مي‌گردند كه اغلب در محل تأسيسات فرآوري چوب انباشته مي شوند. استفاده از ضايعات چوب به‌صورت خام به عنوان خوراك دام ميسر مي‌باشد، اما ميزان ناچيزي از اين مواد توسط ميكروارگانيسم‌هاي شكمبه دام مورد استفاده قرار مي‌گيرند. لذا ضايعات چوب را به روش‌‌هاي مختلف فيزيكي (آسياب كردن، پرتوافكني، هيدروترميك و...‌)، شيميايي (تجزيه اسيدي، تجزيه بازي، غني‌سازي با آمونياك، عمل‌آوري با دي‌اكسيد گوگرد) و زيستي (تجزيه آنزيمي، توليد پروتيين تك سلولي بر ضايعات، كشت ارگانيسم‌‌هاي تجزيه كننده روي مواد سلولزي و...‌) عمل آوري مي‌كنند.

دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران با محوریت  :روش های نوین فرآوری در صنایع غذایی .روش های نوین پایش کیفیت .ایمنی مواد غذایی .فرآورده های غذایی ارگانیک .ریزپوشانی(میکرو کپسولاسیون) در صنایع غذایی بهره وری مصرف انرژی در صنایع غذایی.طراحی مواد غذایی برای بیماران ، نوزادان و افراد مسن  .طراحی مواد غذایی خاص برای ماموریت های ویژه فضایی و نظامی.سایر پژوهش های نوین درعرصه علوم و صنایع غذایی.بسته بندی های نوین، ماشین آلات و تجهیزات جدید در صنایع غذایی در تهران برگزار میگردد

 برچسب: صنایع غذایی ، فرآوری ، پایش کیفیت ، مواد غذایی ، فرآورده های غذایی ، ریزپوشانی ، میکرو کپسولاسیون ، فرآیندهای غشایی ، نانو فناوری ، زیست فناوری ، بسته بندی ، تضمین کیفیت ، پسماندهای کشاورزی ، ارزش غذایی ، بهینه سازی مصرف انرژی ، نگه داری مواد غذایی ، نانو تکنولوژی ، نانوبیوتکنولوژی ، میکروبیولوژی ، بیوتکنولوژی ، پری بیوتیک ، پروبیوتیک ، افزودنی های غذایی ، بهداشت  ، کنترل کیفیت  ، الگوی مصرف  ، مصرف ، بهره وری مصرف انرژی ، سلامت غذا ،  مواد نگهدارنده ، ضایعات مواد غذایی ، آلودگی های میکروبی ، غذاهاي آماده ، آلودگي  ، مکمل ‌های غذایی ، رژیم ، مکمل های رژیمی ، فرمولاسیون ، صادرات مواد غذایی ، واردات مواد غذایی ، لجستیک مواد غذایی ، امنیت غذایی ، بهداشت محیط ، توزیع  مواد غذایی ، مصرف مواد غذایی ، تولید مواد غذایی ، ايمني مواد غذايي ، ارگانيك ، سازمان غذا و دارو ، همایش صنایع غذایی ، کنفرانس صنایع غذایی ، کنگره صنایع غذایی ، همایش بین المللی صنایع غذایی ، همایش ملی صنایع غذایی ، کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ، کنفرانس ملی صنایع غذایی ، همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، نخستین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران، کنفرانس بین المللی صنایع غذایی ایران، چاپ مقالات ISI و ISC دریافت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقاله صنایع غذایی ، اکسپت مقالات صنایع غذایی ، نمایه شدن مقاله صنایع غذایی ، نمایه شدن مقالات صنایع غذایی ، ارسال گوهی نامه ، دریافت گواهی پیش از موعد ، هیات علمی ، نگارش مقاله صنایع غذایی ، راهنمای نگارش مقاله صنایع غذایی ، فراخوان مقاله صنایع غذایی ، ثبت نام ، تدوین مقاله صنایع غذایی ، گواهی پذیرش مقاله صنایع غذایی ، گواه پذیرش مقالات صنایع غذایی ، اساتید ، پژوهشگران ،درباره مقاله  صنایع غذایی،نشریات معتبر ، نشریات ISIو ISC ، چاپ فوری مقاله صنایع غذایی ، راهنمای چاپ مقالات در ژورنال های معتبر


276
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
 

 
Captcha


 
پوستر

 

 

حمایت معنوی






تماس با دبیرخانه

021-33699094

021-36621319

 

02189786524

conf.ntpco[at]gmail.com

معرفی مجلات


مرکز همایش های بین المللی توسعه ایران