سومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران




عضویت در خبرنامه همایش های صنایع غذایی

 


 

 

 

تولید محصول باغی به ۱۲.۲ میلیون تن رسید

4 شهریور 1395

تولید محصول باغی به ۱۲.۲ میلیون تن رسید

به گزارش واحد پژوهش دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران براساس نتایج حاصل از طرح آمارگیری باغداری تولید محصولات دائمی در سال ۱۳۹۳ بیش از ۱۲.۲ میلیون تن بوده است.

1به نقل از مرکز آمار ایران، فعالیت باغداری یکی از زیر بخش‌های بسیار مهم بخش‌ کشاورزی به حساب می‌آید که به ‌همراه فعالیت زراعت حدود 66 درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت را تشکیل می دهد، بررسی تاریخچه اجرای طرح های آمارگیری باغداری نشان می دهد که در سال های 1386 و 1389 با استفاده از چارچوب سرشماری عمومی کشاورزی 1382 طرح مذکور به صورت نمونه گیری اجرا و نتایج آن در سطح استان منتشر شده است.

پس از اجرای سرشماری عمومی کشاورزی 1393 اولین طرح نمونه گیری باغداری با استفاده از چارچوب سال 1393 در خرداد سال 1394 اجرا و نتایج آن آماده انتشار می باشد.

در این طرح آمارگیری اطلاعات گسترده‌ای در مورد بهره برداری های دارای فعالیت باغداری  از قبیل تعداد بهره برداری های دارای فعالیت باغداری، خصوصیات جمعیتی خانوارهای بهره بردار از قبیل سن، جنس، سواد و تحصیلات، وضع فعالیت و ...، مساحت باغ و قلمستان، مساحت باغ ساده، مساحت باغ مخلوط، مقدار تولید محصولات انار، انجیر(آبی و دیم)، انگور (آبی و دیم)، انواع آلو و گوجه، انواع تبریزی و اوکالیپتوس، بادام(آبی و دیم)، پرتقال، پسته، چای، خرما، زردآلو و قیسی، زیتون، سیب، گردو، گلابی، گیلاس، آلبالو، نارنگی، هلو، شلیل و شفتالو، تعداد درخت بارور و نهال، مقدار نهاده های مصرف شده و ارزش سرمایه گذاری بهره برداری های دارای فعالیت باغداری جمع آوری شده است که خلاصه نتایج آن به شرح ذیل می باشد:

برخی از اطلاعات آماری مهم حاصل از اجرای این طرح عبارتند از:

مقدار تولید محصولات باغی برای سال 1393 جمعاً حدود 12 میلیون و 278  هزار تن می باشد که 59 درصد از این تولیدات مربوط به 4 محصول مهم سیب با 2 میلیون و 412 هزار تن، انگور با 2 میلیون و 251 هزار تن، پرتقال با 1 میلیون و 530  هزار تن و خرما با 1 میلیون و 32 هزار تن تولید بوده است. مقدار تولید محصولات باغی در سال 1389 حدود

 10 میلیون و 718 هزار تن بوده که مقدار تولید 4 محصول مهم سیب، انگور، پرتقال و خرما به ترتیب 1 میلیون و  842 هزار تن، 2 میلیون و 112 هزار تن، 1 میلیون و 412 هزار تن و 1 میلیون و 53 هزار تن بوده است.

تعداد بهره برداری های دارای باغ و قلمستان در خرداد 1394 بیش از 1 میلیون و 707 هزار بهره برداری بوده که بیش از

1 میلیون و 136 هزار بهره برداری دارای باغ و قلمستان به صورت کاشت ساده( تک محصولی) و 738 هزار بهره برداری دارای باغ و قلمستان به صورت باغ مخلوط( چند محصولی) بوده است. تعداد بهره برداری دارای باغ و قلمستان در سال 1389 حدود 2 میلیون و 81 هزار بهره برداری بوده است.

مساحت باغات و قلمستان های کشوردر سال1394 بیش از 1 میلیون و 814 هزار هکتار برآورد شده که 6/69 درصد آن باغ و قلمستان ساده( تک محصولی) و بقیه به صورت باغ و قلمستان مخلوط( چند محصولی) بوده است. مساحت باغ و قلمستان ها در سال 1389 حدود 1 میلیون و 880 هزار هکتار بوده است.

62 درصد تولیدات باغی کشور به ترتیب در هفت استان کشور شامل مازندران، فارس، کرمان، آذربایجان غربی، قزوین، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بوده است.

نتایج حاصل از این آمارگیری نشان می‌دهد که حدود 5/18 درصد مساحت باغ‌ها و قلمستان‌های کشور در بهره‌برداری‌های با مساحت کمتر از 1 هکتار، 9/47 درصد مساحت باغ‌ها و قلمستان‌های کشور در بهره‌برداری‌های با مساحت 1 الی 5 هکتار و 6/33درصد از مساحت باغ‌ها و قلمستان‌های کشور در بهره‌برداری‌های با مساحت 5 هکتار و یا بیش‌تر واقع شده‌اند.

از نظر تعداد بهره بردارای 1/68 درصد بهره‌برداری‌های دارای باغ و قلمستان با مساحت کمتر از 1 هکتار، 2/29 درصد بهره‌برداری‌های دارای باغ و قلمستان 1 الی 5 هکتار و 7/2 درصد بهره‌برداری‌های دارای باغ و قلمستان دارای5 هکتار و یا بیش‌تر باغ و قلمستان بوده اند.

نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان می دهد که بیش از 3/1 میلیون بهره برداری دارای فعالیت باغداری متعلق به خانوارهای بهره بردار( محل سکونت خانوار واقع در آبادی یا شهر محل وقوع بهره برداری) بوده که جمعیت این خانوارها بیش از 2/5 میلیون نفر بوده است.

از 2/5 میلیون نفر جمعیت اعضای خانوار بهره بردار، بیش از 9/4 میلیون نفر  بالاتر از 6 ساله بوده اند که 76 درصد آنها با سواد و 24 درصد بی سواد بو.ده اند.

از 6/4 میلیون نفر از اعضای خانوارهای بهره بردار  که سن آن ها بیش از 10 سال بوده، بیش از 9/1 میلیون نفر شاغل بوده اند که شغل اصلی حدود 1/1 میلیون نفر آن ها باغداری بوده است.منبع/ فارس

اضافه میشود دومین همایش بین المللی صنایع غذایی ایران با اهداف فراهم نمودن فضاي علمي مناسب براي ارائه و تبادل نظر در زمينه آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي و كاربردي كشور در زمينه علوم و صنايع غذايي ,ارائه يافته هاي علمي در دانشگاه­ها و مراكز تحقيقاتي به شركت هاي فعال در زمينه توليد و عرضه مواد غذايي كشور با هدف به كارگيري براي افزايش كيفيت مواد غذايي و تامين غذاي سالم جامعه ,جمع بندي و ارائه يافته­هاي علمي و آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي در دانشگاه­ها و مراكز تحقيقاتي به سياستگزاران كشور در جهت كمك به تصميم سازي در امر تامين مطلوب وپايدارغذاي جامعه میباشد.

برچسب: صنایع غذایی ، فرآوری ، پایش کیفیت ، مواد غذایی ، فرآورده های غذایی ، ریزپوشانی ، میکرو کپسولاسیون ، فرآیندهای غشایی ، نانو فناوری ، زیست فناوری ، بسته بندی ، تضمین کیفیت ، پسماندهای کشاورزی ، ارزش غذایی ، افزودنی های مصنوعی ، بهینه سازی مصرف انرژی ، نگه داری مواد غذایی ، نانو تکنولوژی ، نانوبیوتکنولوژی ، میکروبیولوژی ، بیوتکنولوژی ، پری بیوتیک ، پروبیوتیک ، افزودنی های غذایی ، بهداشت  ، کنترل کیفیت  ، الگوی مصرف  ، مصرف ، بهره وری مصرف انرژی ، سلامت غذا ، گیاهان دارویی ، ادویه ، میکروب ، میکروبهای مفید ، میکروبهای مضر ، غذا ، سم ، مواد نگهدارنده  طبیعی ، افزودنی ها ، مواد نگهدارنده مصنوعی ، محصولات غذایی ، مواد نگهدارنده ، ضایعات مواد غذایی ، آلودگی های میکروبی ، غذاهاي آماده ، آلودگي  ، مکمل ‌های غذایی ، رژیم ، مکمل های رژیمی ، فرمولاسیون ، صادرات مواد غذایی ، واردات مواد غذایی ، لجستیک مواد غذایی ، امنیت غذایی ، بهداشت محیط ، نظافت ، ضدعفونی ، گندزدایی


295
مطالب مرتبط


لطفا با تكميل فرم ، نظرات ، پيشنهادات و انتقادات خود را در مورد مطلب منتشر شده با ما در ميان بگذاريد.
پيام شما پس از تاييد توسط مدير سايت ، منتشر خواهد شد.
 

 
Captcha


 

 

 

پوستر
حمایت معنوی






تماس با دبیرخانه

021-33699094

021-36621319

 

02189786524

conf.ntpco[at]gmail.com

معرفی مجلات






مرکز همایش های بین المللی توسعه ایران